Повечето местни обяви са публикувани от честни хора и са безопасни за използване. И все пак, тъй като онлайн измамниците стават все по-разпространени и креативни със своите тактики, потребителите трябва да са наясно как да защитят себе си и семействата си.
Да сте в безопасност в обявите
-Какво правим и как можете да помогнете
-Докладване на списък или потребител
-Какво казват другите
-Да сте в безопасност в обявите.
Лесно е да бъдете в безопасност, когато обърнете внимание на предупредителните знаци.
На страницата ни с указания за безопасност можете да научите основни съвети за това да сте в безопасност или как да общувате по електронната поща безопасно. Можете също да прочетете подробни указания за безопасност относно покупката, продажбата и начините на плащане.
На страницата „ Чести измами “ можете да прочетете за разнообразието от популярни измами и как да разберете кой е измамник.
Какво правим и как можете да помогнете.
Mobg.eu има технология за откриване на измами с патент, която автоматично открива и премахва голямо количество списъци с измами всеки ден. Имаме и специализиран екип, който работи за да ви предпази.
Вие обаче сте от решаващо значение да ни помогнете да премахнем лоши потребители, както и да ни помогнете да научим повече за най-новите измами. Ако видите подозрителен профил и обяви, трябва да ни го съобщите (вижте по-долу). С помощта на достатъчно хора можем да премахнем подозрителните потребители.
Докладване на Потребител или обява.
Подайте сигнал за потребители, които изглежда са като измама, спам или други незаконни дейности, като например дискриминация или нарушаване на търговска марка.
Когато подадете сигнал за потребител, той ще бъде обработен от нашата система за доверие и безопасност и потребителят ще бъде премахнат, ако бъде намерен в нарушение на нашите Условия за ползване.